Toonaangevende fabrikant

MASSENZA DRILLING RIGS, is een van de toonaangevende fabrikanten van boorinstallaties in Europa. Zij produceren en ontwikkelen boorinstallaties sinds 1921 met constant en continu onderzoek, om de efficiëntie, het concurrentievermogen en de kwaliteit van onze productie te verbeteren.

Bij Massenza werken wij altijd met de primaire focus op klanttevredenheid en dankzij onze ruime ervaring kunnen we verschillende soorten technologieën toepassen en onze boorinstallaties aanpassen om beter aan de behoeften van de klant te voldoen.

Made in Italy

MASSENZA DRILLING RIGS zijn allemaal Made in Italy: het hele ontwerp- en montageproces wordt uitgevoerd in de fabriek in Parma (Noord-Italië), met alleen de hoogste kwaliteit componenten, persoonlijk getest door ons.

De onderdelen die gebruikt worden in de Massenza boormachines zijn wereldwijd verkrijgbaar en gemakkelijk lokaal aan te kopen. Zo is uw stilstand waar ter wereld met een Massenza machine snel op te lossen zodat u verder kunt met uw werkzaamheden,

Massenza-boorinstallaties zijn nu over de hele wereld aan het boren, in meer dan 50 landen, en we onderhouden met trots langdurige werkrelaties met  onze klanten en partners.

Betrouwbaarheid

Met trots kunnen we zeggen dat  ons belangrijkste punt betrouwbaarheid is.

De normale levensduur van Massenza-rigs is 35/40 jaar, door met eenvoudig en passend onderhoud en weinig reserveonderdelen.

Door voor Massenza te kiezen, doet u een levenslange investering en dankzij de hoge prestaties van de installatie wordt deze investering snel terugverdiend door snel en probleemloos dagelijks boorwerk.

Mede door de selectie van onderdelen door vooraanstaande fabrikanten kunnen we waar ook ter wereld garanderen dat het verkrijgbaar is. 

Massenza drilling rigs zijn niet voorzien van ingewikkelde en storingsgevoelige elektronica. Er is altijd een back-up om de bediening over te nemen van bijvoorbeeld een afstandsbediening.

Betrouwbaarheid en de klus op tijd af hebben heeft voor ons  hoge prioriteit.

Algemene video impressie Massenza

Het ontwerp proces bij Massenza

Zorg en aandacht voor u als klant

Dutch-Drill-Supply en Massenza drilling rig stellen u als klant voor op voor uw wensen voor uw ideale machine.

Het stopt bij ons niet aanbieden van een machine opmaat voor uw toepassing, we helpen u op weg tot dat u vertrouwd bent met de machine.

Dit zit standaard in onze aanbieding van machines en is iets waar we niet op bezuinigen!

Standaard:

- Bezoek aan het bedrijf Massenza italië.
- Volledige instructie voor de bedieniing van de boormachine en eventuele accessoires.
- Theoretische lessen en praktische training over de kenmerken van de boorinstallatie en over de verschillende soorten operaties.
- Volledige cursus over gewoon en buitengewoon onderhoud.
- Uitleg van de reserveonderdelenhandleiding en bedieningshandleiding.

Totaal 3 dagen voor 2 mensen op locatie in Italië.

Op locatie werkplek in Nederland en België:

- Assistentie en instructie op de job-site tot de boormeester zelfstandig verder kan.

- Aantal dagen afhankelijk van de kennis en ervaring van de boormeester en theoretisch geen limiet.

 

Het doel is met dit pakket u als klant de vliegende start te geven die er voor zorgt dat de return on investment onderbouwd  terugverdient wordt.

 

Hieronder is een leuk filmpje van een klant bij een ander Europese dealer van Massenza die een goed inzicht geeft in deze kernwaarde.

 


Massenza drill-rig overzicht


Bodemonderzoek sampling rig MSPT

De nieuwe Massenza MSPT is een draagbare dynamische boor- en meetopstelling en is eenvoudig in gebruik. Deze kan gebruikt worden voor SPT-, DPL-, DPM- en DPH-tests, gesplitste lepels, vensters en voeringen. Deze veelzijdigheid wordt verzekerd door een systeem van verschillende verwijderbare valgewichten en variabele valhoogte (500-750 mm).
Aangedreven door een 4-takt Honda-motor, wordt de MSPT geleverd op rubberen wielen, met een opvouwbare mast voor transport en een driepootsvoet voor stabiliteit op het werkterrein.
De Massenza MSPT kan ook worden uitgerust met een hydraulisch aggregaat voor volledige autonomie en een handmatige of hydraulische stangentrekker.

Boormethode

- Modulair valgewichtsysteem en instelbare valhoogte voor DPL-, DPM-, DPH- en     SPT-tests (totaal 63,5 kg)
- split spoon sampling
- Windowsampling
- Liner bemonstering


Mi1 

Kleine en compacte bodemonderzoeksopstelling, volledig hydraulisch op rupsonderstel.
De nieuwe Massenza MI1 wordt aangedreven door een Honda GX 390-motor met een vermogen van 8,7 kW en kan dynamische bemonstering, DPL, DPM, DPH en SPT-tests (tot 63,5 kg druppelgewicht), ongestoorde bemonstering (tot 128 kg druppelgewicht) uitvoeren , raambemonstering en Direct Push met hydraulische breekhamer, er kan ook een roterende boorkop op monteert worden voor ondiepe kern-, modder- en avegaarboringen.
Al deze taken met een totaalgewicht van slechts 780 kg en een ongelooflijk compact formaat in transportpositie dankzij de opklapbare mast.

Boormethode

- Modulair valgewichtsysteem en instelbare valhoogte voor DPL-, DPM-, DPH- en SPT-tests (totaal 63,5 kg)
- Hydraulische brekers Hamergewicht 25 kg (1500 slag/min, enkele slagenergie 95 J) voor raam- en ongestoorde monstername
- Drop Weight Unit 128 kg voor bemonstering op grotere diepte
- Diamantboormachine (tot 350 mm diameter)
- Roterende kop (max. koppel 1350 Nm, max. toerental 300 tpm)


Mi2

Massenza MI2 boorinstallatie heeft een geheel radiografische bediening en is speciaal ontworpen voor de geotechniek en bodemonderzoek. Compleet met boorkop voor uitboren, hydraulische hamer voor dynamische bemonstering, automatische SPT en triplex waterpomp, de nieuwe MI2 heeft een gewicht van 2600 kg, waardoor hij gemakkelijk kan worden vervoerd op een aanhanger met een brutogewicht van 3500 kg.

Boormethode

- Rotatie met directe circulatie (spoelboren) met water (60 meter)
- Rotatie met de boorhamer(DTH boren)

- Kernboren
- Avegaar boren
- Slagboren / Pulsboren


Mi 3

De Massenza MI3  is degelijk geconstrueerd en veelzijdig inzetbaar. Zo wordt de MI3 voor verschillende toepassingen gebruikt: kleine waterputten, geothermische toepassingen, grondonderzoek, boren en micropalen. De MI3 is ontworpen om veilig te werken met verschillende boormethoden: spoelboren, hamerboren, avegaarboren en pulsen.

Dankzij de afstandsbediening is de MI3 volledig te verplaatsen vanuit de ideale werkpositie, voor een perfect zicht op de boorbewegingen.

Er zijn tal van opties beschikbaar om de rig te personaliseren voor elke boorbehoefte.

De Mi3 is ook beschikbaar als spoelboormachine om in compacte ruimtes in hoogte en vierkante meters boringen tot 150 meter te kunnen doen voor het plaatsen van sondes.

Boormethode

- Rotatie met directe circulatie (spoelboren) met water. (150meter)
- Rotatie met de boorhamer(DTH boren)

- Kernboren
- Avegaar boren
- Slagboren / Pulsboren


Mi 5 Geotechnical and Geothermal

De MI 5 is zeer compact met bescheiden afmetingen en hoge technische specificaties boormachine. Hierdoor kan de MI 5 voor verschillende toepassingen worden gebruikt zoals waterputten, micropalen, geothermische en geotechnische boringen. De MI 5 kan zowel op rupsen als vrachtwagen worden gemonteerd. De MI5 is ontworpen om met verschillende boormethoden te werken spoelboren, kernboren, hamerboren en avegaarboren.

De Mi5 DDS 150 Geothermal is speciaal ontworpen voor de Nederlandse en Belgische markt. Alle gemakken om boringen te maken op krappe locaties is in deze machine verwerkt.

Alle bedieningselementen bevinden zich voor gebruiksgemak en veiligheid met de bedieningselementen voor het positioneren van de rig op een vast paneel en de boorbedieningen op een externe roterende arm.

Naast deze bedieningsstand kunnen alle boor en rijfuncties met een radiografische afstandsbediening worden bedient. 

Er zijn talloze opties beschikbaar om de boorinstallatie te personaliseren voor de meeste boorvereisten, waaronder mastverlengingen (inklapbaar of telescopisch), SPT-penetrometer, verschillende pompen en vaste of hydraulisch kantelbare boorpijp cassettes met manipulator arm.

De Mi5 en De Mi5 DDS 150 Geothermal zijn de machines voor de job!


Mi 8 Geothermal en Bronboormachine

Hoewel de MI 8 bescheiden afmetingen heeft, waardoor het op beperkte locaties kan werken, is het extreem krachtige boormachine. Dankzij zijn robuuste techniek en betrouwbaarheid is hij in staat om in moeilijke omstandigheden te boren tot diepten die normaal gesproken groter zijn dan een boorinstallatie van deze omvang. De boormachine kan in verschillende configuraties worden opgesteld, afhankelijk van de behoefte van de klant. Het is mogelijk om duplex pompen, centrifugaalpompen, seltorq-pomp, compressors en smeerunits voor boorhamers aan boord te installeren.

De installatie kan op rups of  vrachtwagen worden gemonteerd met de optie van Massenza's automatische boorbuismanipulator. De MI 8 is ontworpen om met verschillende boormethoden te werken en is geschikt voor waterputten, geotechnische, geothermische boortoepassingen en kernboringen voor mineraalonderzoek.

Alle bedieningselementen bevinden zich voor gebruiksgemak en veiligheid met de bedieningselementen voor het positioneren van de rig op een vast paneel en de boorbedieningen op een externe roterende arm.

Naast deze bedieningsstand kunnen alle boor en rijfuncties met een radiografische afstandsbediening worden bedient. 

De Mi8 Geothermal is een speciale uitvoering die ook geleverd kan worden met dubbele rotorkop voor het gelijktijdig naar beneden brengen van cassing samen met de spoelboortechniek.

Boormethode

- Rotatie met directe circulatie (spoelboren) met water en schuim.
- Rotatie met de boorhamer(DTH boren)

- Zuigboren / luchtliften

- Kernboren
- Avegaar boren
- Slagboren / Pulsboren


Mi 12

De MI 12 is een zeer veelzijdige boorinstallatie die voor verschillende toepassingen wordt gebruikt: waterputten (tot 350 m!), geothermische toepassingen, geotechniek en waterwinning. De MI 12 kan op een rups- of vrachtwagen worden gemonteerd en hij kan werken met alle belangrijke boormethoden. Alle bedieningselementen bevinden zich voor gebruiksgemak en veiligheid met de bedieningselementen voor het positioneren van de boorinstallatie op een vast paneel, naast dit paneel zijn alle boor en rij functies vanaf een radiografische afstandsbediening.

Boormethode

- Rotatie met directe circulatie (spoelboren) met water en schuim (350 meter!)
- Rotatie met de boorhamer(DTH boren)

- Zuigboren / luchtliften

- Kernboren
- Slagboren / Pulsboren


Aanvragen informatie